Afvallen dankzij hypnose?


Ik ben ondertussen alweer enkele weken op de sukkel: klieren, keelpijn, oorpijn en dat ten gevolge van de fibromyalgie, zo zegt mijn huisarts. Cortisonenpilletjes en -sprays moeten nu (de 3de week) alle sinussen vrijmaken in de hoop op beterschap.

Voor iemand die al enige tijd met de 80-kilo bovengrens flirt zijn die cortisonen natuurlijk een duwtje in de foute richting. Een gewicht van bijna 82 kilo is me de laatste tijd dan ook niet vreemd. Dankzij de rookstop (vandaag 413 dagen rookvrij) verbruikt mijn lichaam 300 kcal per dag minder (Dik-zonder-sigaret) dan toen ik nog rookte. Helaas eet ik meer, omdat ik niet meer rook. Kortom: de rookverslaving heeft plaats gemaakt voor een eetverslaving.

Neen, ik zit niet aan de junkfood en steek mezelf vol met vettigs/zoets, maar ik eet veel... en ik eet altijd. Mijn mond en maag kennen geen rust meer, mijn lichaam geen hongergevoel. Het meent zelfs in een permanente staat van "hongergevoel" te zitten, wat me constant doet eten. Tja, en veel gezonde hapjes/tussendoortjes van ongeveer 100 kcal per stuk, dat scheelt zich een hoop extra aan het eind van de dag.

Dus, maat 46 en rond de 80 kilo. Ik heb dus nood aan een gedragsverandering en niet zozeer aan het zoveelste dieet, dat me tijdelijk een beetje helpt, maar wat mijn verslavingsgedrag niet aanpakt. Tijd dus om het over een heel andere boeg te gaan gooien en eens te kijken wat mijn hoofd kan betekenen voor mijn lichaam...


Toen ik fibromyalgiegewijs me aan het "bijlezen" was kwam ik op een website terecht van een hypnotherapeut die niet ver van mijn woonplaats werkt en die zich specialiseerde in het wegnemen van angsten, het helpen bij het stoppen met roken, het wegnemen van pijn (o.a. bij fibroklachten) én het helpen bij afvallen. Ik zocht het internet af naar contra-indicaties en vond er geen en heb nergens negatieve berichten over de man gelezen, zodat ik vandaag 3 afspraken heb vastgelegd. Ja, het gaat me wat geld kosten, een kleine 300 euro. Maar, van de ca. 2.500 euro die ik het laatste jaar NIET heb opgerookt, moet dat wel kunnen, denk ik dan.

Ik heb niks te verliezen... behalve zo'n 20 kilo ;-)

Op hoop van zegen...

Ik zal deze blog dan ook aanvullen met de resultaten van mijn bezoeken, vanaf eind maart.

Meer info:


http://www.hypnotherapie-limburg.be/behandelingen/afvallen/

Reacties

  1. Dag Cora, ik heb vandaag mijn derde sessie.
    De eerste sessie had bij mij niet veel resultaat. Blijkbaar had mijn onderbewustzijn niks onthouden van de suggesties van Roy.
    Na de tweede sessie gaat het heel goed. Ik eet veel trager, kleinere porties en slechts 3 keer per dag. Momenteel ben ik 3 kg afgevallen maar sta nu even stil. Mijn weegschaal geeft nu weinig verandering maar mijn lichaam laat voelen dat ik wel vermagerd ben.
    Mijn mindset is veranderd en ik hoop dat die blijft zoals ze nu is ��
    Als de motivatie er is, zal het zeker lukken.
    Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nancyyyyyyyyyyyyyyyyy, gij zegt mij dat nu pas dat gij ook voor hypnose gaat?! Ik ben heel benieuwd. Mijn 3 afspraken bij Roy liggen vast en ik hoop toch wel van tegen de zomer -10 en tegen volgend jaar deze tijd -20 te kunnen realiseren. Ik ben het zo beu van meer dan 80 kilo te wegen en te moeten zoeken naar kleren die me passen én een beetje leuk staan. Ik wens je super-veel succes en hoop dat Roy me ook zover krijgt dat mijn mindset terug goed is en ik met 2-3x/dag eten toekom. Want, het is uit de hand beginnen lopen door van die diëten die 5x per dag eten aanraden. Ze bedoelen dan mini-porties met amper een calorie, maar ik zat ondertussen aan één langgerekte maaltijd die een ganse dag duurde...

      Verwijderen
    2. Enneuh: héééééééééééééééééééééél veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel succes nog! :-)

      Verwijderen
  2. Wel, ik kwam vandaag op je blog om het bericht te posten maar het grappige was dat jij zelf al iets gepost had (gisteren). Ik wou het dus zeker met je delen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dan is't goed ;-)
      Alleszins heel veel succes gewenst!!!

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Neen, ik kijk niet boos!

Liften zonder snijden

Mein Name ist "Fibromyalgie" (Christa Lunkenbein)