14 kilo...

... dat is wat ik ben bijgekomen op 1 jaar tijd.

Ondanks het feit dat deze blog over me beter voelen en afvallen zou gaan, heb ik hoe langer hoe meer de indruk dat ik beter over het omgekeerde kan blijven schrijven, gezien het - sinds ik ziek werd in het laatste kwartaal van 2013 - op beide vlakken achteruit gaat met me in de plaats van vooruit.

Maar, ik geef niet op! Ik ben dan ook een paar weken geleden nog maar eens een geneesheer gaan opzoeken. Ditmaal geen reumatoloog, maar een dokter gespecialiseerd in Oosterse geneeswijze. Na een bloedonderzoek en een bizar onderzoek mbt spanningsvelden, PH-waarden en meer onverklaarbaars, bleek dat ik allergisch ben aan rogge (heel erg, gezien ik als Duits-Oostenrijkse net super-graag pikzwart roggebrood at), dat mijn speeksel een te hoge PH-waarde had, dat mijn hartslag in rust veel te hoog is en dat mijn complete lijf verzuurd is van teveel "yin". Tijd dus voor meer "yang" en een omstelling van mijn voedingspatroon. Gedaan met slaatjes, rauwkost en meer van dies. Gedaan ook met aardappelen, maar die mis ik niet echt. Geen tomaten, paprika, courgettes en aubergines meer, geen fruit, geen asperges, en meer dingen die ik zo graag at. De lijst van dingen die niet meer mogen (of toch heel beperkt) is quasi eindeloos...

Deze week heb ik die nieuwe levenswijze dan maar eens ondersteund door er een 1ste hypnose-sessie (reeks van 3) aan toe te voegen. Want, ik wil niet alleen "yanger" leven, maar ook mijn porties leren verkleinen door te stoppen met eten als ik genoeg heb. Iets waar mijn onderbewuste een klein duwtje in de rug voor nodig had en ik aldus mijn "inwendige computer" heb laten herprogrammeren. Want, ik ben een "omgekeerde emo-eter": als ik gelukkig ben en alles is fijn, leuk en gezellig, dan sla ik aan het eten.

Ondertussen heb ik dus terug een beetje hoop om langzaam maar zeker toch terug in de goede richting te gaan. Want, de 68 kilo na het pre-huwelijkse Tim Torfs-dieet van een jaar geleden vond ik eigenlijk vreselijk (het streefdoel was 62 kilo), maar nu ben ik nog eens 14 kilo zwaarder! Nu ja, was. Want, sinds ik met het "yangen" gestart ben en gestopt ben met het nemen van fibromyalgie-medicatie (mede verantwoordelijk voor de gewichtstoename), is er toch al een 2,5 kilo vanaf.

Qua gewicht is dat hele fibromyalgie-hebben helaas ook een serieuze streep door mijn "100% Cora"-plan van een dik (!) jaar geleden: door de fibro is mijn metabolisme vertraagd (door te stoppen met roken trouwens ook), door de fibro-medicatie ben ik bijgekomen en door de vreselijke spier- en gewrichtspijnen lukt het sporten helemaal niet zo vlot als het zou moeten en ben ik een pak inactiever dan ik was. Niet echt van voordeel allemaal als je gewicht kwijt wil in de plaats van nog meer te verdikken.

Vanaf nu is het dus minder eten geblazen en nog gezonder en vooral heel erg "yang" :-)


Info over de hypnose: http://www.hypnotherapie-limburg.be/
Info over Dr Marc Elsen: http://www.gezondheidsspecialisten.be/

Reacties

Populaire posts van deze blog

Neen, ik kijk niet boos!

Liften zonder snijden

Mein Name ist "Fibromyalgie" (Christa Lunkenbein)