Even stil...

Het was even stil, maar daar was een goede reden voor: we waren er even tussenuit! Een weekend Amsterdam, om onze 2-jaar-samen te gaan vieren.

Op romantisch weekend gaan als je op dieet bent is niet al te evident, vooral niet omdat we letterlijk tussen 2 dieetfasen in zaten: de 3 "uitsluipdagen" tussen fase 1 en fase 2. Eens ter plaatse bleek het uiteindelijk allemaal wel mee te vallen: onze soepjes hebben we niet kunnen eten, maar onze soepstengels aten we dan weer wel. Fruit 's morgens en als avondsnack bleek een meevaller en lunchen/dineren op alleen groenten en vlees (zonder aardappelgerechten of sauzen) was ook best wel te doen.

Eén avond hebben we zelfs extra decadent gedaan en gebruik gemaakt van de roomservice (voor alles een eerste keer in je leven, zelfs als je al 39 bent ;-) ). Onze appel (=avondsnack) hebben we die dag  vervangen door fruitsla, vergezeld van een feestelijk glaasje bubbels (na bijna 4 weken voor het eerst terug een glas alcohol!), netjes geleverd op de hotelkamer.

Het leuke aan Nederland is trouwens dat je er overal (écht OVERAL!) verse muntthee kan bestellen, zodat ik die 3 dagen vooral muntthee en nu en dan eens een cola light gedronken heb. Van 2 liter water drinken per dag kwam er dan ook niet veel...

Omdat je als je op vakantie bent het koekje dat langs je thee ligt dan toch niet kan laten liggen en omdat er overal kleine zonden loeren - waar we weliswaar bijna nooit aan hebben toegegeven - zijn we in die 2-3 dagen dan ook niet echt afgevallen, maar ook niet bijgekomen, wat toch ook al een meevaller is.

We hebben op vlak van eten zeker niet afgezien op vakantie en hebben echt heerlijk gegeten. Op dieet zijn is dus echt niet afzien...

Het ontbijtbuffet 's morgens, ja, dat was wel een probleem. Je ziet al die heerlijke dingen in overvloed liggen... Maar, ook op zo'n momenten viel het eigenlijk nog wel mee: een groot bord vers fruit, een beetje omelet en een klein joghurtje. Een beetje meer/anders dan we "mogen", maar het compenseerde zich wel met het feit we ons niet aan ons gewone "6-maaltijden-per-dag"-ritme konden houden.

Gezien we ons ondertussen al zoveel beter voelen en vooral Walter's kleren veel te groot zijn ondertussen, hebben we de afgelopen paar dagen wel de economie een hart onder de riem gestoken en ons wat nieuwe kledij aangeschaft.

In een kledingzaak in Amsterdam viel Walter's oog op een leuk groen kleedje (in solden, dus niet meer in mijn maat, M of L beschikbaar), dat enkel nog op de etalagepop beschikbaar was (maatje S). Op zijn aanraden heb ik het gepast en, ja hoor, een S past me :-)
Heel blij dus!


De volgende kaap voor mij is om nu eindelijk onder de 68 kilo te geraken (ik woog medio december 73 kilo), terwijl Walter van de 101 (hij woog er 110) vanaf wil.
 





Reacties

  1. Tu sitio web es excelente. Me encanta. Estaba leyendo un blog sobre keto y lo encontré muy interesante. Aprenda que es keto

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Neen, ik kijk niet boos!

Liften zonder snijden

Mein Name ist "Fibromyalgie" (Christa Lunkenbein)